Gastspreker

Camille Oostwegel

Op vrijdag 27 september zal de heer Camille Oostwegel, hotelier en eigenaar van Château St. Gerlach, een zeer boeiende lezing verzorgen met als titel ‘Het kogelgat van Château St. Gelach’.

Captain Joseph Ryan uit New Jersey sneuvelde in Duitsland op 1 maart 1945 terwijl hij diende in het 744e Tank Battalion. Camille Oostwegel, adoptant van Captain Ryan’s graf in Margraten initieerde de productie van een documentaire over Ryan. Het startpunt van de documentaire is een mysterieus kogelgat in een van de spiegels in Château St. Gerlach in Valkenburg.Camille Oostwegel stamt uit een familie die zich in 1928 vanuit Maastricht in Houthem vestigde. Zijn vader was tandarts in Houthem. Hijzelf volgde een opleiding aan de Hogere Hotelschool Maastricht en begon zijn carrière bij de van oorsprong Franse hotelketen Novotel, waar hij onder andere betrokken was bij het opzetten van de eerste hotelvestigingen buiten Frankrijk.

In 1980 keerde hij terug naar Zuid-Limburg en begon in Kasteel Erenstein in Kerkrade een restaurant met vier werknemers. Daarna verwierf hij nog vier monumentale complexen, sinds 1990 ondergebracht in een holding, Camille Oostwegel Château Hotels & Restaurants.

Tot de holding behoren:
  • Château Neercanne, Maastricht: twee restaurants in een barokkasteel met terrastuinen
  • Hotel Winselerhof, Landgraaf: hotel met twee restaurants in een Limburgse vierkantshoeve
  • Château St. Gerlach, Valkenburg: hotel met twee restaurants in een voormalig adellijk klooster
  • Kruisherenhotel, Maastricht: hotel en restaurant in een gotisch kloostercomplex