Geachte collega,

‘Een bredere blik’ is het thema van het Najaarscongres van de Nederlandse Vereniging van Orthodontisten op 1 en 2 oktober in Arnhem. Het wordt gehouden in de recent gerenoveerde Eusebiuskerk.

Het wetenschappelijke programma start op donderdag 1 oktober vanaf 13.30 uur en wordt ingevuld door diverse collegae uit het orthodontische en kaakchirurgische veld.

Op donderdagmiddag zullen Aldin Kapetanovic en dr. Tong Xi u informeren over de miniscrew-assisted rapid palatal expansion (MARPE). Via deze methode is het mogelijk om een skeletale verbreding te bereiken zonder chirurgie. Dr Aarnoud Hoekema en Dr. Michiel Doff zullen u op de hoogte brengen van de laatste stand van zaken op OSAS gebied. Ook de Algemene Ledenvergadering vindt die middag plaats.

Logopediste Marjoleine Huitema geeft haar visie over het gebruik van de oro-myofunctionele trainer. Orthopedagoog Henk Algra gaat voor ons de uitdagingen weergeven die komen kijken bij het behandelen van patiënten met een autisme en lichte verstandelijke beperking. MKA-chirurg Dr. Theo Hoppenreijs uit het Rijstate ziekenhuis geeft een lezing over Weke delen esthetiek na een Le Fort I osteotomie.

Piloot Frank Versteegh begon zijn vliegcarrière meer dan 30 jaar geleden en behoort tot de top vijf demonstratiepiloten van de wereld. Risicobeheersing en veiligheidssystemen in combinatie met zijn zoektocht naar perfectie hebben hem 30 jaar wedstrijd en airshow vliegen laten 'overleven'. Hij is een gepassioneerd levenskunstenaar, ondernemer met een enorme aversie tegen bureaucratische ‘instanties'. Persoonlijke verantwoordelijkheid, leiderschap, en het stellen van grenzen zijn de rode draad door zijn verhalen. Is er een probleem? Of is het juist een uitdaging? Tijdens zijn presentatie toont hij middels voorbeelden aan dat effectief communiceren soms van levensbelang kan zijn.

Op donderdagavond vanaf 18.30 uur wordt er een borrel en buffet/walking dinner gehouden in het Focus Filmtheater (vlak naast de Eusbiuskerk). Ook deze avond bezorgd u een bredere blik! Op deze website vindt u diverse hotels op loopafstand van de Eusebiuskerk en Focus Filmtheater.

De early-bird korting geldt tot 1 september.

Graag tot ziens tijdens het NVvO Najaarscongres in Arnhem!

Organisatie namens de Arnhemse orthodontisten: Emile Kerbusch, Robbert Leenen, Jeroen Roelofs en Kauter Zinad