Geachte collega,

Allereerst danken wij u hartelijk voor het invullen van de enquête over eventuele deelname aan een 1,5 meter afstandscongres. Vanwege het hoge aantal reacties, hebben wij als bestuur een weloverwogen beslissing kunnen nemen.

Velen van u willen graag dat het congres doorgaat en anderen twijfelen. Ook zijn er leden die een overduidelijke voorkeur hebben voor een webinar.

Dit heeft het bestuur doen besluiten tot de organisatie van een eendaags ‘hybride’ congres op vrijdag 2 oktober 2020. Dit betekent dat maximaal 100 NVvO leden fysiek bij het congres aanwezig kunnen zijn, terwijl een onbeperkt aantal het congres via live-streaming kan volgen. Daarmee is het programma ingekort, hoeft u geen hotelovernachting te regelen en vervalt het walking dinner/feest.

Het congres zal, zoals gepland, plaatsvinden in de Eusebiuskerk te Arnhem, waarbij op 1,5 meter afstand verantwoord ruimte is voor 100 deelnemers in de kerkzaal en diverse sponsoren in de rondgangen. Om zoveel mogelijk werkzame orthodontisten in de gelegenheid te stellen om fysiek aanwezig te zijn, vooral ook bij de Algemene Ledenvergadering, bieden wij (in eerste instantie) 90 zitplaatsen voor leden en 10 zitplaatsen voor de medewerkers van de universiteiten (min. 0,4 fte) aan. De deelname verloopt op volgorde van aanmelding. Voor orthodontisten in opleiding en gepensioneerde leden is alleen de online webinar versie toegankelijk (onbeperkt aantal deelnemers). U ontvangt dan eind september een persoonlijke inlogcode. Het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering en eventuele stemrondes zijn voor alle ingeschreven leden mogelijk.

Voor beide varianten wordt accreditatie aangevraagd, wij verwachten 6 punten toegekend te krijgen.

‘Een bredere blik’ is het thema van het Najaarscongres van de Nederlandse Vereniging van Orthodontisten op 2 oktober in Arnhem. Het wordt gehouden in de recent gerenoveerde Eusebiuskerk.

Op vrijdagochtend zullen Aldin Kapetanovic en Dr. Tong Xi u informeren over de miniscrew-assisted rapid palatal expansion (MARPE). Via deze methode is het mogelijk om een skeletale verbreding te bereiken zonder chirurgie.

Logopediste Marjoleine Huitema geeft haar visie over het gebruik van de oro-myofunctionele trainer. Orthopedagoog Henk Algra gaat voor ons de uitdagingen weergeven die komen kijken bij het behandelen van patiënten met een autisme en lichte verstandelijke beperking. MKA-chirurg Dr. Theo Hoppenreijs uit het Rijstate ziekenhuis geeft een lezing over Weke delen esthetiek na een Le Fort I osteotomie.

Piloot Frank Versteegh begon zijn vliegcarrière meer dan 30 jaar geleden en behoort tot de top vijf demonstratiepiloten van de wereld. Risicobeheersing en veiligheidssystemen in combinatie met zijn zoektocht naar perfectie hebben hem 30 jaar wedstrijd en airshow vliegen laten 'overleven'. Samen met zijn neef Niek Versteegh, psycholoog, zullen zij tijdens deze duopresentatie ingaan op de actualiteit; omgaan met stress en angst rondom Covid-19.

Aansluitend zal de Algemene Ledenvergadering plaatsvinden.

Op deze website vindt u nadere informatie over het programma, de sprekers, congreslocatie, inschrijftarieven en registratiemogelijkheid.

Graag tot ziens tijdens het hybride NVvO Najaarscongres te Arnhem!

Het NVvO Bestuur en Organisatie de Arnhemse orthodontisten: Emile Kerbusch, Robbert Leenen, Jeroen Roelofs en Kauter Zinad